Smiljan Mori pravi: Ko veš, kaj si želiš, lahko dosežeš vse

Po mnenju mnogih, ki so ga doživeli osebno, je Smiljan Mori, eden najbolj talentiranih in perspektivnih motivacijskih govornikov današnjega časa. V samo enem letu se je Smiljan Mori iz anonimnega štajerskega poslovneža razvil v enega najbolj iskanih slovenskih in mednarodnih govornikov. Njegove seminarje po različnih državah je obiskalo na tisoče ljudi. Prav tako je Smiljan Mori postal soavtor bestseller knjige “Wake up and live the life you love” v Ameriki, skupaj s tako priznanimi svetovnimi avtorji, kot so Mark Victor Hansen, Wayne Dyer in Robert Alen.

Smiljan Mori
Smiljan Mori ima neverjetno karizmo.

Smiljanova dinamična predavanja o uspehu

Smiljanova predavanja o uspehu temeljijo na strokovnem znanju in na lastnih idejah, ki jih je poimenoval “ideje s ceste”. Njegove spoznave o uspehu, ki so uporabne za vsakogar na osebnem in poslovnem področju, predstavlja Smiljan Mori na svojstven način. Predavanja, ki jih Smiljan Mori vodi, so polna energije, navdušenja, ekstremnega humorja in zabavnih zgodb. Znanje predstavlja na preprost, razumljiv način in z enostavnimi idejami, ki jih lahko takoj uporabite v praksi.

Zaustavite pasivnost in sprožite akcijo

Če želite spremeniti svoj pristop k življenju in delu, potem je Smiljan Mori pravi mentor za vas in vaše podjetje. On verjame, da sami sebi dodajamo komplikacije v osebnem in poslovnem življenju, saj vse jemljemo preveč resno. Predlaga, da se moramo bolj sprostiti, postati bolj vesele in igrive narave ter pogledati stvari z drugačne perspektive. Smiljan uči, da se morajo ljudje v podjetju  izboljšati, da se bo poslovanje izboljšalo. Prav tako verjame, da ni nobenega napredka, dokler sami ne napredujemo.

Smiljan Mori je govornik, ki s svojimi predavanji ne bo pustil nikogar ravnodušnega. Z učinkovito sporočilom in neposrednostjo ljudi pripravi do korenite spremembe. Cilj mu je, da ljudje postanejo boljši, začnejo verjeti vase, uresničijo svoje sanje in se podajo na pot uspeha. Njegov motivacijski govorniški stil bo zagotovo vplival na vse prisotne, da bodo ostali brez izgovorov in motivirani za napredek v svojem življenju.

Knjiga, ki vam bo v pomoč

7 skrivnosti motivAKCIJE je knjiga, ki vam bo pomagala, da se boste začeli zavedati pomembnosti motivacije v vašem življenju. Avtor Smiljan Mori na enostaven in zabaven način predstavlja revolucionarne načine razmišljanja, tehnike, strategije in ideje, s katerimi lahko povečate motivacijo v različnih področjih svojega življenja, kot so denar, kariera, zdravje, odnosi, starševstvo, šport in cilji. S knjigo boste spoznali ključne korake, da si učinkovito postavite cilje in jih tudi uresničite, ter se naučili, kako obvladovati svoja čustva in se izogniti neuspehu.

Korak za korakom vse do vrha.

Smiljan Mori: Kako dosegati cilje?

Pri postavljanju ciljev je pomembno, da ste jasni glede tega, kaj si želite doseči. Najprej se morate spoznati sami in poznati svoje vrednote, nato pa lahko brez omejitev začutite svojo željo in z njo povezan cilj. Cilj mora biti usklajen z vami in ob postavljanju cilja se morate počutiti lahkotno. Če si zastavite visokoleteč dolgoročni cilj, se ne obremenjujte s tem, kako boste do njega prišli. Najprej zapišite cilj in ga opredelite čim bolj jasno. Zapišite si tudi prvi korak. Svoj cilj zapišite in z določenim datumskim rokom. Cilj naj bo: specifičen, merljiv, atraktiven, realističen in totalno pozitiven.

Podpora in vera vase – ključ do uspeha pri doseganju ciljev

Verjamemo vase, ko poznamo svoje sposobnosti, vrednote in čas, ki ga lahko namenimo doseganju ciljev. Tako lahko s pozitivnim pristopom in motivacijo uresničujemo tudi zahtevnejše cilje. Važno je, da so cilji usklajeni s tem, kar želimo in smo sposobni storiti, da bi jih dosegli. Zato je poznavanje sebe ključnega pomena pri postavljanju in doseganju ciljev.

Kako postaviti uspešen cilj – koraki do uspešnega uresničevanja vaših želja

Če želite doseči nek cilj, je ključno, da ga postavite jasno in natančno. Razdelite ga na manjše, dosegljive cilje, ki bodo sestavljali vaše potovanje do končnega cilja. Potovanje je pomembnejše od končnega cilja, saj vam prinaša nova znanja, izzive in priložnosti za rast in napredek. Ko zastavljate cilj, uporabite pozitivno jezikovno obliko in navdušeno razmišljanje. Predstavljajte si, da ste že dosegli cilj in opazujte občutke, ki jih doživljate. Ti občutki vam bodo pomagali, da boste vztrajni na poti do uresničitve cilja.

Nadzor nad cilji in proslavljanje doseženega

Po jasno postavljenem cilju je ključno, da ga razdelite na manjše korake in ga opredelite s časovnimi roki, da lahko spremljate napredek. Ne obupajte, če se kaj spremeni, z veseljem prilagodite svoj plan in ne pozabite, da je proaktivnost ključna za realizacijo cilja. Po doseganju cilja si vzemite čas za proslavo in hvaležnost, saj bosta vplivala na vašo srečo in pozitivno energijo. Hvaležnost za dosežke, velike ali male, bo pripeljala do obilja.

Ko veste, kaj si želite, je doseganje ciljev lažje.

Usmerjeni k sreči – pomen postavljanja ciljev in fokusa v življenju

Postavljanje ciljev nam pomaga voditi življenje v želeno smer. Biti brez smeri lahko povzroči izkušnje, ki jih ne želimo doživeti. Fokusiranje na svoje življenje povečuje možnosti za srečno življenje. Pot do cilja je pomembnejša od samega cilja, saj nas oblikuje v to, kar smo. Fokus lahko dosežemo z ozaveščanjem miselnega procesa, kar lahko treniramo. Imamo v sebi vse, kar potrebujemo za uspešno življenje.

Sprejemajmo spremembe, svetuje Smiljan Mori

V življenju se vedno nekaj spreminja, tako zunaj nas kot tudi v nas samih. Spremembe so neizogiben del življenja in ko jih sprejmemo, nam omogočajo, da lažje sledimo njegovi dinamiki. Biti pripravljen na spremembe je ključno za uspešno življenje, saj nas ne zmoti več, če se zgodijo. Ob novem izzivu, se z njim soočimo z oceno situacije, pregledom sprememb in prilagoditvijo načrta, ki ustreza novosti. S tem se izognemo občutku zmede in lažje premagamo ovire, ki se pojavijo na naši poti.

Članki iz iste kategorije:

    Brez objav