Varčevanje na preudaren način s pomočjo zanesljive zavarovalnice

Varčevanje je zelo pomembna oblika shranjevanja in oplemenitenja vašega denarja, ki pomembno pomaga pri oblikovanju lepše in varnejše prihodnosti. Predstavlja dolgoročno naložbo, zato je za uspeh potrebna vztrajnost, poleg tega pa tudi disciplina in nekaj preudarnosti. Pri varčevanju vam lahko pomaga tudi zanesljiva zavarovalnica, ki vam nudi različne oblike naložb, ki se vsekakor izplačajo. Ena takih zavarovalnic je tudi PRVA d.d., katere ponudbo si lahko ogledate na spletni strani www.prva.si/varcevanje. Z njihovimi posamezniku prilagojenimi programi boste brez težav odšli na dolgo želeno potovanje z družino, si kupili nov avto ali poskrbeli za dostojno pokojnino in s tem lepšo starost. Varčevanje vam v bistvu omogoča, da z nekaj vztrajnosti uresničite različne želje, ki jih imate v svojem življenju.

varčevanje

Kako se lotiti varčevanja?

Varčevanja se lahko lotite na več različnih načinov. Tradicionalni pristop, ki so se ga posluževale tudi starejše generacije, predvideva zbiranje drobiža oziroma kovancev v hranilniku. Zbrani denar vsak mesec preštejemo in določen znesek namenimo varčevanju. Določen odstotek lahko za varčevanje namenite tudi od svoje plače. Vendar pa se večina ljudi danes odloča za sodobnejše metode, ki v ospredje postavljajo uporabnika.

Najboljši način za doseganje želenih prihrankov je po mnenju strokovnjakov ta, da najprej plačate sebi. To pomeni, da od dohodka določimo neki znesek ali odstotek in ga najprej plačamo sebi oz. ga namenim posebej za varčevanje, šele nato pa plačamo vse druge račune. Znesek je lahko točno takšen, kot ste si ga določili sami, ključ do uspeha pa leži prav v tem, da najprej plačamo prav sebi. Če denar date na stran šele takrat, ko plačate že vse račune in tekoče mesečne obveznosti se pogosto zgodi, da na koncu ne ostane nič, zato tudi ne uspete varčevati.

Varčevanje naj postane vaša prioriteta

Pomembno je, da proces varčevanja postane vaša prioriteta. Ko se namreč odločite za ta korak in naredite resen načrt se hitro zgodi, da tudi v primeru, da ste na tesnem z denarjem, poskrbite, da na drugih področjih zapravite manj. Pri varčevanju je zato zelo priporočljivo, da si izdelate mesečni proračun, v katerega vključite svoj načrt varčevanja.

varčevanje 1

S privarčevanim denarjem lahko počnete marsikaj. Lahko ga namenite nakupu dolgo želene stvari, odhodu na počitnice, štipendiji za otroka. Zato že na začetku določite, čemu boste sredstva namenili, saj boste tako imeli še večjo motivacijo in željo. Brez cilja namreč težko stopimo na novo pot. V tem primeru vaše želje predstavljajo cilj, skrbno pripravljen načrt varčevanja pa pot, po kateri pridete do njega.

Po pomoč k strokovnjaku

Seveda lahko varčevanje izvajate doma, vendar pa se kot bistveno boljši način izkaže pomoč strokovnjaka oziroma zaupanja vredne zavarovalnice. Na tak način namreč vaš denar oplemenitite, poleg tega pa z tovrstno naložbo svoja finančna sredstva zavarujete pred izgubami in zlorabami.

Pri zavarovalnici PRVA d.d. lahko varčujete na različne načine oziroma v različnih oblikah, ki so se v praksi že večkrat izkazale za učinkovite. Na voljo so vam:

  • naložbeno življenjsko zavarovanje ali varčevanje s prilagodljivo naložbeno strategijo,
  • sklenitev dodatnega pokojninskega varčevanja za varno starost,
  • oplemeniteno varčevanje v Skladih življenjskega cikla.

Čisto vsaka zgoraj omenjena oblika varčevanja ima svoje edinstvene prednosti, zato izberite tisto, ki najbolj odgovarja vašim potrebam. Pred sklenitvijo varčevalnega programa se zato posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo znal kar najbolje svetovati. Ne glede na to, za katero metode se boste odločili, pa morate vedeti sledeče – prej ko začnete varčevati, več boste privarčevali. Zato še danes sprejmite pomembno odločitev in varčujte. Čas je namreč tisti pomembni in nezamenljiv dejavnik, ki je tovrstnemu načinu shranjevanja denarja najbolj naklonjen. Na vas je le še to, da pri varčevanju vztrajate in mu dosledno sledite – verjemite, že zelo kmalu boste opazili napredek in izboljšanje vašega finančnega stanja.

Članki iz iste kategorije: