Samoplačniška dermatološka ambulanta rešuje spremembe na koži, lasišču in nohtih

Lahko se zgodi, da se srečamo z neprijetnimi spremembami na naši koži, nohtih ali lasišču. Pri vseh teh tegobah nam priskoči na pomoč specialist dermatolog. Najhitrejša pot do njega pa je samoplačniška dermatološka ambulanta. Sicer nam lahko pomaga tudi specialist dermatolog s koncesijo.

Kakšna je razlika? Specialista dermatologa s koncesijo bomo obiskali z minimalnimi stroški. A bomo verjetno na prvi pregled čakali kar nekaj časa. Ta bo bolj kratke narave in potreben bo še vsaj en obisk za morebitne zahtevnejše preglede. Časovnica do diagnoze bo kar dolga. Pri enostavnih pojavih to niti ni neki problem. Pojavi pa se pri zahtevnejših in za telo dražečih pojavih. V posameznih primerih pa bo tudi iskanje vzroka veliko zahtevnejše, ker je čas tisti, ki omejuje specialista dermatologa, da bi se nam dovolj posvetil.

Specialist dermatolog samoplačniške dermatološke ambulante ima veliko več časa in popolnoma nobenih omejitev pri svojih pregledih. Posvetil se nam bo v popolnosti in natančno ocenil spremembe na koži, nohtih ali lasišču. Samoplačniška dermatološka ambulanta nam je zelo hitro dosegljiva. Do specialista dermatologa bomo prišli v samo nekaj dneh in v terminu, ki bo prilagojen nam. Tako bo pot do diagnoze kar se da kratka. A za to storitev bomo morali kar sami seči v svoj žep.

Prvi pregled

Prvi pregled pri samoplačniškem specialistu dermatologu je enak kot vsak prvi pregled pri zdravniku. Spoznavanje, družinske in zgodovinske posebnosti na področju zdravja in ocena stanja neprijetnih sprememb na koži. Bolezen bo diagnosticiral in predlagal zdravljenje, ki bo primerno samo za nas. Tako samo zdravljenje neprijetnosti na naši koži, kot tudi finančni načrt za zdravljenje le te. Lahko bodo potrebne tudi še dodatne preiskave. Te bodo potrdile diagnozo ali pokazale še na nekatere druge bolezni, ki se odražajo s spremembami na koži, nohtih ali lasišču. Vsekakor pa je na mestu razmislek, koliko je sploh vredno naše zdravje. Žal smo nekateri malo denarno omejeni. Tudi tu nam samoplačniška dermatološka ambulanta vsekakor stoji ob strani in nam pomaga do zdravljenja po najcenejši možni poti.

dermatoloska-ambulanta-1

 

Koža, naš največji organ

Koža je naš največji organ. Včasih malo pozabimo na to. A ko se pojavijo na njej nenavadne spremembe, se hitro spomnimo na to. Koža sprejema hranila tako od zunaj, kot tudi od znotraj. In ko v organizmu nekaj ni prav, se znajo hitro pojaviti spremembe prav na njej. Kakor skrbimo za osebno higieno in kožo lepo negujemo, tako moramo paziti tudi na vnos dobre hrane v naše telo. Ob takem sodelovanju bodo verjetno spremembe na koži samo neko prehodno, začasno stanje. V nasprotnem primeru pa lahko pride do zelo neprijetnih in včasih življenje ogrožajočih sprememb na koži. Ali pa na nohtih ali celo laseh. Zato je skrb za pravi življenjski slog na prvem mestu. Stres pa je naš največji sovražnik in se mu je težko izogniti. Ta pa presneto dobro poskrbi za neravnovesje v našem organizmu. Včasih je njegova žrtev tudi naša koža. Tu pa nam stoji ob strani samoplačniška dermatološka ambulanta.

Spremembe na koži

Sprememb na koži je skoraj toliko, kolikor nas je ljudi. V osnovi pa so to: rdečica, lise, izpuščaji, izrastki, oteklina ali celo mehurji.

Rdečica se pojavi tudi, ko smo popolnoma zdravi. Le nekoliko v zadregi. Ta ni čisto nič nevarna. Drugače pa zna biti hudo neprijetna, saj jo v večini primerov spremlja še srbenje. Ena takih bolezni je rozacea. Pojavlja se na obrazu pri starejših odraslih. Je zelo neprijetna in neozdravljiva. Se jo pa da zelo dobro, z zdravljenjem, obvladovati. Rdečico pri otrocih pa največkrat povzročajo čisto navadne otroške bolezni, ki v tednu dni izzvenijo.

Lise na koži se pojavljajo tudi ob stiku z dražečo snovjo za kožo. Bolezensko pa je zelo neprijetna kožna bolezen luskavica. Pojavi se, ko imunski sistem telesa napačno napade zdrave kožne celice. Te se odebelijo in postanejo srbeče in boleče lise. Samoplačniška dermatološka ambulanta nam bo s svojimi strokovnjaki dermatologi pri tem zelo pomagala.

Akne so tudi še ena neprijetnost na koži. Pogoste so v odraščajoči dobi in napadejo najrajši obraz. Te so posledica neravnovesja hormonov v telesu. Z umirjanjem le teh, tudi akne kmalu izginejo.

Izrastki na koži lahko nakazujejo tudi kakšno resnejše obolenje. V pozni življenjski dobi pa so to tudi starostne bradavice.

Otekline na koži imajo različne vzroke. Če pa nam vzrok ni popolnoma jasen, je tu znak za obisk specialista dermatologa. Enako je pri pojavu mehurjev na koži.

Spremembe na lasišču

Če se pojavi luščenje in rdečica na lasišču gre verjetno za seboroični dermatitis. Krive so glive, ki se prekomerno razraščajo na koži. Pogostejši je pri ljudeh z zelo mastnim lasiščem. Poslabšajo pa ga stres, vlaga v zraku in hladno vreme. Zdravi se z uporabo medicinskih krem, losjonov in šamponov. Najboljši nasvet dobite pri specialistu dermatologu. Samoplačniška dermatološka ambulanta pa poskrbi, da v najkrajšem možnem času.

Spremembe na nohtih

Nohte pogosto napadejo glivice. Spremenijo jim barvo in gostoto. Prav tako lahko nohte napade še luskavica, ekcem ali okužba nohtne posteljice. Zdravljenja se prilagajajo posameznemu stanju.

Drugi posegi

Specialist dermatolog pa kožo ne samo zdravi, temveč poskrbi tudi za njen prijeten izgled. Tako opravlja tudi manjše lepotne kirurške posege na koži. In pa manjše kozmetične popravke z laserskim odstranjevanjem dlak, vbrizgavanjem botoksa ali polnila. Vse to in še več nas lahko prepriča, da zaupamo strokovnjaku dermatologu, ki ne bo samo naš zdravnik ampak tudi svetovalec na poti do boljšega zdravja in lepše kože. In ko se bomo naslednjič odločali samoplačniška dermatološka ambulanta da ali ne. Odgovor je tu.

Članki iz iste kategorije: