Hujšanje zahteva trajnostne spremembe življenjskega sloga

Program Pomoč pri hujšanju je namenjen vsem, ki si želite strokovne pomoči in podpore, ko gre za hujšanje. Strkovnjaki pri Nutrimentumu se zavedajo, da je hujšanje lahko stresen in neučinkovit, če se ga lotimo le zaradi želje po hitri izgubi kilogramov. Zato vam bodo strokovnjaki pomagali postopoma in na zdrav način doseči vaše cilje. Na prvem brezplačnem posvetu preko telefona lahko zaupate svoje cilje in pridobite več informacij o programu.

Program za zdravo in trajnostno izgubo telesne teže

Program “S pravo podporo do dolgotrajnih sprememb” je namenjen tistim, ki se želijo lotiti hujšanja na dolgi rok in potrebujejo dodatno motivacijo ter strokovno pomoč. Strokovnjaki vam bodo pomagal doseči vaše cilje z uporabo preverjenih metod, okusnih receptov ter nasvetov za učinkovite spremembe življenjskega sloga. Njihov cilj je, da skupaj ustvarite nove zdrave navade in s trajnostnimi rezultati poskrbite za vaše zadovoljstvo in dobro počutje.

Program “Pomoč pri hujšanju” je prava izbira za vas, če imate težave s prekomerno telesno maso, debelostjo ali kopičenjem maščobnega tkiva. Če želite hujšanje izvesti na zdrav način in hkrati obdržati dolgotrajne rezultate, ter ste že preizkusili vse možnosti in vam ni uspelo znebiti odvečnih kilogramov, potrebujete strokovno pomoč in preverjene pristope. Pri Nutrimentumu se zavedajo, da je za doseganje dolgotrajnih sprememb potreben čas, trud in volja.

Izgubite odvečno težo na zdrav in trajnosten način

Ko gre za hujšanje se večina ljudi hitro preda, saj brez ustreznega načrta in podpore težko dosežejo cilj. Zato je ekipa pripravljena pomagati in vam strokovno svetovati skozi celoten proces doseganja vašega cilja. Nudijo vam jasne, konkretne in preverjene pristope, ki vam bodo pomagali izgubiti odvečno težo na zdrav in trajnosten način. Poleg tega pa jim je vedno na prvem mestu vaše zdravje in dobro počutje, zato se osredotočajo na spremembo življenjskega sloga in gradnjo novih, zdravih navad, ki vam bodo pomagale doseči dolgotrajne rezultate. Pri njih lahko vedno računate na strokovno pomoč brez ovinkarjenja ter njihovo predanost vašemu uspehu in blaginji.

Hujšanje je lahko velik izziv in zahteva vztrajnost ter predanost. S pomočjo nutricionista pa je hujšanje lahko veliko bolj učinkovito in uspešno. Strokovnjaki so dokazali, da je redno spremljanje in svetovanje ključno pri izgubi telesne mase in ohranjanju le-te na dolgi rok. Strokovnjaki se posvetijo vaši prehrani ter drugim vidikom vašega življenjskega sloga, vključno z gibanjem in psihološkim počutjem. Poleg tega, če se izkaže, da potrebujete dodatno pomoč pri kineziologiji ali psihologiji, vam lahko pomagajo najti ustrezne strokovnjake tudi na teh področjih.

Hujšanje

Strokovna podpora pri hujšanju s prilagojenim prehranskim načrtom in življenjskim slogom

Program pomoči pri hujšanju vključuje šest prehranskih svetovanj, kjer boste pridobili poglobljeno znanje o uravnoteženem prehranjevanju ter natančen načrt prehrane, aktivnosti in življenjskega sloga. Ekipa se bo prilagajala vašemu vsakdanjiku in skrbela za sprotno prilagajanje prehrane, tudi ob spremembah kot so delo od doma, praznovanja, počitnice in potovanja. Redno bodo spremljali vaš napredek in rezultate. V primeru želje je mogoč tudi voden ogled zdravega nakupovanja v trgovini po vaši izbiri (doplačilo 40€), svetovanja pa so možna tudi online. Za dosego dolgotrajnih rezultatov nudijo možnost nadaljevanja programa z dolgoročno podporo.

Pred svetovanjem se najprej opravi posvet po telefonu, kjer lahko zaupate svoje želje in težave. Nato se pripravite na prvi posvet, med katerim se analizira vaš prehranski dnevnik, oceni vaš življenjski slog in postavijo cilji za dosego vaših želenih rezultatov.
Uvodno svetovanje vključuje meritev telesne sestave, oceno življenjskega sloga, pogovor o prehranskih navadah, oceno trenutnega stanja in postavitev dosegljivih ciljev ter pogovor o možnostih za nadaljevanje programa. Prehranski načrt je 100% prilagojen vam, z optimalnim vnosom hranil, idejami za okusne obroke, živili po vašem okusu in podporo pri implementaciji. Prav tako vam bodo predstavili seznam zdravih živil za zamenjavo ter pripravili nakupovalni listek. Program hujšanja vključuje šest rednih srečanj vsak teden, spremljanje napredka, poglobljeno znanje o prehrani in sprotno prilagajanje prehrane. Prav tako je vključeno eno vodeno zdravo nakupovanje živil.

Dolgoročni rezultati z doslednostjo, kontrolnimi posveti in personaliziranim jedilnikom

Čeprav boste ob koncu programa hujšanja že videli in občutili prve spremembe, boste za dolgoročne rezultate potrebovali doslednost. Če se odločite nadaljevati s programom, vam nudijo dodatno podporo v obliki kontrolnih posvetov ali nadaljevalnega programa za hujšanje. Kontrolni posveti se izvajajo enkrat na mesec in vam omogočajo spremljanje vašega napredka. Poleg tega lahko nadaljujete s personaliziranim jedilnikom in izvedete nadaljevalni program za hujšanje, ki vam bo pomagal doseči optimalne in dolgoročne rezultate.

V programu pomoči pri hujšanju je vključen tudi jedilnik, ki ga pripravijo po vašem okusu in prilagodijo vašim ciljem ter življenjskemu slogu. Glede na to, koliko telesne mase želite izgubiti, se na začetku določijo cilji za izgubo 5-10% vaše trenutne telesne mase. Vendar pa je končni rezultat odvisen od vaše trenutne teže in časa, ki ga posvetite programu. Po dosegu prvih ciljev je potrebna ponovna ocena stanja in določitev novih ciljev ter ustrezna prilagoditev nadaljnjega načrta izgube telesne mase.

Zmernost je ključna pri izgubi telesne mase

Izguba telesne mase je individualna in priporoča se izguba do 0,5kg na teden, vendar pri višji telesni teži lahko pričakujete tudi višjo izgubo na začetku programa. Na koncu programa in pri manjši telesni teži pa so izgube lahko manjše. V vsakem primeru pa lahko pričakujete izgubo telesne mase le ob upoštevanju jedilnika in smernic.

Članki iz iste kategorije: