Izdelava spletne trgovine ni tako enostavna

Spletne trgovine so vse bolj priljubljene med ljudmi – če ne prej, ste jih pa prav gotovo spoznali v času covida, ko je bilo veliko stvari zaprtih, vi pa ste nekako morali priti do določenih izdelkov. Izdelava spletne trgovine po dostopni ceni prav vsem, ki se ali pa se nameravate ukvarjati s prodajo svojih izdelkov omogoča, da imate svojo spletno trgovino, če pa boste poskrbeli še za pravilno optimizacijo strani, vam kupcev in potencialnih strank prav gotovo ne bo manjkalo.

Kako poteka izdelava spletne trgovine

Jasno je, da morate preden postavite spletno trgovino imeti neke produkte, ki jih nameravate prodajati, sicer spletna trgovina nima prav nobenega pomena. Zamislite si, kako želite, da vaša spletna trgovina izgleda, nato pa vse svoje želje in zahteve zaupajte SEO strokovnjakom, ki bodo poskrbeli za celotno izdelavo spletne trgovine. To bodo storili tako vrhunsko, da bo vaša spletna trgovina med top zadetki v Googlu, kar pomeni, da vas bodo ljudje videli takoj, ko bodo vpisali neko besedo, ki jo iščejo (npr. poceni pižame).

Izdelava spletne trgovine se začne z analizo ključnih besed – analizirati je torej treba, katere so besede, ki jih ljudje največkrat vtipkajo v Google iskalnik, zato morate v skladu s temi besedami poimenovati kategorije in na sploh tako urediti spletno trgovino, da jo bo Google uvrstil med top zadetke. Poleg ključnih besed obstaja še veliko SEO pravil za optimizacijo strani, ki jih vrhunski SEO strokovnjaki prav gotovo poznajo, zato jim le zaupajte izdelavo svoje spletne trgovine. Verjemite, da vam bo veliko lažje in trgovina bo res vrhunsko oblikovana, po vseh zahtevanih standardih, zato boste imeli tudi veliko dobička od prodaje.

izdelava spletne trgovine
Strokovnjaki vam lahko izdelajo spletno trgovino na ključ

Izdelava spletne trgovine zahteva kar nekaj predhodnega dela, ki pa ga v celoti opravijo SEO strokovnjaki. Poskrbeli bodo za to, da bodo namesto vas uredili registracijo domene in spletno gostovanje (poskrbeli bodo, da boste gostovali na hitrih strežnikih, zato bodo stranke v najkrajšem možnem času odprle vašo trgovino), prav tako pa bodo na vašo spletno trgovino namestili statistiko, da boste lahko analizirali podatke o obiskanosti. Vaša spletna trgovina bo narejena tako, da boste lahko zbirali e-mail naslove in tako pošiljali brezplačne novice svojim strankam. Strokovnjaki bodo tudi vpisali vašo spletno trgovino v Google Webmaster Tools, kar bo pomagalo uvrstiti vašo trgovinico na top pozicije v Google iskalniku. Za konec pa bodo vašo spletno trgovino povezali še s socialnimi omrežji. Seveda vas bodo usposobili za to, da boste znali sami dodajati in spreminjati artikle, cene itd.

izdelava-spletne-trgovine-1

 

Koliko časa je potrebnega za izdelavo spletne trgovine

To je težko reči na splošno, saj je izdelava spletne trgovine odvisna od več dejavnikov, med drugim tudi od kompleksnosti same trgovine. Za tiste najenostavnejše spletne strani je potrebnih 1–3 mesece, z zahtevnostjo komponent pa se čas daljša (denimo prevajanje itd.). Glede na to, kaj vse je vključeno v samo izdelavo spletne trgovine in koliko časa je potrebnega za končen izdelek, je cena dokaj ugodna. Povprečna cena je 1.100 evrov, pri čemer je potrebno omeniti, da v ta znesek spada tudi ON site optimizacije ter vse, kar je omenjeno pri izdelavi spletne trgovine na ključ. Mesečnih stroškov nimate, plačate zgolj letni strošek podaljšanja domene in spletnega gostovanja (35–60 evrov plus DDV).

Izdelava spletne trgovine ni tako preprosta in zahteva kar nekaj znanja, če želite, da je kvalitetno oblikovana in, kar je najpomembneje, da vam bo prinašala veliko dobička. Najbolje je torej, da to nalogo prepustite strokovnjakom, ki imajo že vrsto let izkušenj s takim delom in vam torej lahko zagotovijo, da bo vaša spletna trgovina med top zadetki v Googlu.

Članki iz iste kategorije: