Kakšne so prednosti in slabosti različnih vrst čistilnih naprav?

Pri podjetju Ekohit vam je na voljo učinkovita čistilna naprava z visoko stopnjo biološkega čiščenja odpadnih sanitarnih voda, ki imajo zelo nizke obratovalne stroške. Poleg tega je za investicijo v čistilne naprave mogoče pridobiti subvencijo Eko sklada, kar lahko zniža stroške investicije. Na voljo so čistilne naprave in druga ponudba, z zmogljivostmi od 5PE do 50PE, ki so primerni tako za novogradnje kot tudi za nadgradnjo obstoječih greznic. Skupne lastnosti vseh čistilnih naprav so preprosta inovativna in okolju prijazna patentirana tehnologija, energijska varčnost, tiho delovanje, visoka sposobnost čiščenja odpadne vode do 99%, zanesljivost in preprosto vzdrževanje.

Ekotech SBR Mikro – majhne in inovativne čistilne naprave za decentralizirano kanalizacijo

Nova mala čistilna naprava Ekotech SBR Mikro s tehnologijo solido je namenjene decentralizirani kanalizaciji, do katere so priključene družinske hiše in počitniški objekti brez javne kanalizacije. Biološko čiščenje odpadne vode poteka v treh stopnjah, ki vključujejo čiščenje vode s pomočjo mikroorganizmov, odstranjevanje organskega onesnaženja in odstranjevanje fosforja. Mala čistilna naprava je enokomorna in ima vgrajeno majhno puhalo ter je izdelana iz PE rezervoarja, ki zagotavlja 100% vodotesnost. Deluje po sistemu aktivnega mulja v zalogovniku z direktnim vpihovanjem zraka in je enostavna za vzdrževanje ter udobna za uporabo. Zagotavlja visoko kakovostno prečiščeno vodo in je certificirana z EN 12566-3. Filozofija izdelkov je osredotočena na kakovost, inovativnost in brezhibno delovanje.

Ponujajo najnovejšo tehnologijo čistilnih naprav, ki zagotavljajo visok učinek čiščenja. Rezervoar je narejen iz enega kosa po roto sistemu in je povsem vodotesen. Ima tri programe delovanja, ki se prilagajajo obremenitvi naprave in uporabi pri počitniškem režimu ob daljši odsotnosti. Namestitev naprave je zelo enostavna in ne zahteva uporabe dvigala. Pri pravilnem delovanju ne pride do neprijetnih vonjav.

Čistilna naprava
Prava izbira za tiste, ki se zavedajo pomena varovanja okolja.

Mala čistilna naprava EKO Puroo za učinkovito čiščenje odpadne vode s SBR tehnologijo

Mala biološka čistilna naprava EKO Puroo je zelo enostavna, zanesljiva in učinkovita naprava za čiščenje odpadne vode. Tovrstne čistilne naprave delujejo na principu SBR tehnologije, ki zagotavlja boljšo zmogljivost čiščenja, ne glede na nihanja obremenitve. Naprava ima preprosto krmiljenje, brez črpalk ali drugih vrtečih komponent, kar zmanjšuje možnost napak in potrebo po servisiranju. Prav tako ima vgrajeno posodo za vzorčenje, kar zagotavlja higienično uporabo. Naprava porabi minimalno količino električne energije, približno 0,33 kWh na dan. Postopek čiščenja čistilne naprave se odvija v dveh prekatih, kjer se v prvi odstranjujejo neraztopljene snovi, v drugi pa se opravi biološko čiščenje. Zrak se vpihuje v vodo v določenih časovnih intervalih, kar omogoča aerobno prezračevanje in izboljša učinkovitost čiščenja. Ko se izravnalna posoda napolni s čiščeno vodo, se odpadna voda lahko odvede. Ta postopek se ponavlja v enakih ciklih, ki niso pretirano glasni in zato ne motijo okolice.

Eko smart flow – učinkovita, enostavna in trajnostna čistilna naprava brez porabe električne energije

Mala čistilna naprava Eko smart flow je zasnovana za čiščenje gospodinjskih odpadnih voda za eno ali večstanovanjske hiše. Obsega primarni usedalnik s filtrom na iztoku, ki preprečuje vdor trdnih delcev, ter bioreaktor s biofiltracijsko površino, kjer se odvija biološko odstranjevanje onesnaževal. Glavne prednosti te čistilne naprave so, da deluje brez porabe električne energije, ima enostavno montažo in upravljanje, odstranjevanje blata se izvaja samo enkrat na dve leti, ne povzroča neprijetnih vonjav in ima le en pregled letno. Poleg tega je ta mala čistilna naprava zelo odporna na prekomerno obremenitev in ima nizke obratovalne stroške brez porabe energije. Prečiščena odpadna voda ustreza zahtevam EU in jo je mogoče izpustiti v sprejemnik vode ali v tla. Naprava ima enostaven transport in čas, potreben za popoln zagon je 24 ur. Skladna je s standardom SIST EN 12566-3 + A2:2013, celoten proces čiščenja pa poteka v enem rezervoarju (za manjše modele). Naprava je narejena iz PE-HD polietilena in ne vsebuje gibljivih delov. Za več informacij uporabite kontakt podjetja Ekohit in z veseljem vam bodo svetovali.

Čistilna naprava
Enostavna, zanesljiva in učinkovita naprava za čiščenje odpadne vode.

Eko zeleni tok – kompletna tehnologija za biološko čiščenje odpadnih voda v treh korakih

Naprava za čiščenje odplak Eko zeleni tok je kompletna tehnologija z zunanjo prostostoječo omarico in dostavo. Ima evropski certifikat SIST-EN-12566-3. Proces čiščenja odplak poteka v treh korakih v biološki čistilni napravi serije Zeleni tok. V prvem koraku se iz odplak odstranijo v vodi netopne snovi s pomočjo procesov sedimentacije, flotacije in fermentacije nakopičenega blata. V drugem koraku se odstranijo organske onesnaževala s pomočjo mikroorganizmov in kisika. Biološki reaktor ima obliko, ki omogoča razvoj biološke membrane, imenovane tudi biofilm, ki vsebuje mikroorganizme, ki razgrajujejo organske snovi v odpadkih. V tretjem koraku pa se odplake ločijo od odvečnega blata preko sedimentacijskega procesa v sekundarnem rezervoarju. Naprava se sestoji iz greznice s pregradno steno, biološkega reaktorja s mehurčastim difuzorjem za prezračevanje odplak, mamutove črpalke za recirkulacijo odvečnega blata, premičnega potopljivega biološkega ležišča ter krmilne omarice s krmilnikom in membranskim puhalom.

Biološki čistilni modul Eko tok za učinkovito in trajnostno čiščenje odpadne vode

Biološki čistilni modul Eko tok je namenjen čiščenju odpadne vode. Modul se lahko uporablja na elektriko ali brez elektrike, odvisno od vaših potreb. Modul je sestavljen iz zaporednega biološkega reaktorja, ki uporablja tehnologijo aktivnega blata in tekočine za podporo čiščenja. SBR Primo + WIRO je najbolj moderna in trpežna različica teh modulov in uporablja fluidizirano ležišče za postopke čiščenja. Moduli imajo tudi več možnosti, kot so možnost vključitve v vrtni prostor in uporaba prečiščene odpadne vode za zalivanje rastlin. Poleg tega pa nudijo tudi sodoben nadzor, ki omogoča optimizacijo delovanja čistilne naprave. Obstaja tudi različica brez elektrike, Smart Bio bioreaktor, ki je primeren za čiščenje gospodinjske odpadne vode iz enodružinskih ali večstanovanjskih stavb, in se lahko uporablja skupaj z obstoječo greznico kot popolna biološka čistilna naprava.

Čistilna naprava
Visoka stopnja biološkega čiščenja odpadnih sanitarnih voda

Biološka greznica Ekovoda OG – učinkovito in trajno čiščenje odpadne vode za manj obremenjene objekte

Biološka greznica Ekovoda OG je namenjena čiščenju odpadne vode iz manj obremenjenih objektov, kot so vikendi, brunarice, rekreacijski objekti in kampi. Naprava je opremljena z biofiltrom Puzzolana, ki omogoča prečiščevanje odpadne vode z uporabo predizdelanih plastičnih elementov. Voda se lahko pred vstopom v infiltracijsko polje dodatno prečisti z uporabo biopreparata, ki pomaga pri biološkem razkroju nečistoč. Greznice so na voljo v različnih velikostih, odvisno od potreb vašega doma, ter so izdelane v skladu s standardom SIST EN 12566-1 in nadgrajene s prefabriciranimi elementi za izdelavo infiltracijskega polja po SIST EN 12566-2. Rezervoar je izdelan z roto muldingom, ki zagotavlja trajnost in tesnost. Biološka greznica Ekovoda OG je primerna za obdelavo odpadne vode brez električne energije in je namenjena manjšim gospodinjstvom.

Članki iz iste kategorije: